Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Frequently Asked Questions

Q. Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος στο StartUpNowForum ‘18;

Το StartupNowForum είναι είμαι μία διοργάνωση που απευθύνεται σε όλο το startup οικοσύστημα : σε startups, σε νέους επιχειρηματίες, σε επενδυτές, σε εκπροσώπους εταιριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναζητούν νέες ευκαιρίες στο οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και σε οποιονδήποτε αναζητά νέες συνεργασίες και διεξόδους μέσα από το startup οικοσύστημα. To μόνο που χρειάζεται είναι η αγορά εισιτηρίου καθώς η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν επίδειξής του στο registration.

Όσον αφορά το διαγωνισμό, δυνατότητα συμμετοχής δίνεται σε όλους όσους έχουν μια ιδέα την οποία θέλουν να υλοποιήσουν (είτε είναι σε early stage, είτε σε πιο προχωρημένο στάδιο) αρκεί να είναι άνω των 18.

Q. Ποιες είναι οι γνώσεις που πρέπει να διαθέτω για να λάβω μέρος στο StartUpNowForum ‘18;

• Για να παρακολουθήσεις τις ομιλίες αλλά και να συμμετέχεις στο networking session δε χρειάζεται να διαθέτεις εξειδικευμένες γνώσεις ή skills.

• Τα άτομα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό και θα συμβάλλουν στο  επιχειρηματικό σχέδιο οφείλουν να διαθέτουν  τις  αντίστοιχες γνώσεις, δεξιότητες και όρεξη για την υλοποίηση του.

Q. Ποιες προυποθέσεις πρέπει να πληρεί το προκαταρκτικό πλάνο ενεργειών του επιχειρηματικού σχεδίου που υποβάλλεται;

Το προκαταρκτικό πλάνο των ενεργειών του επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό και  εύλογο καθώς και να είναι πραγματοποιήσιμο σε εννέα έως δώδεκα μήνες με στόχο την γρήγορη τεκμηρίωση της βιωσιμότητάς του (proof of concept) και της αξίας του (proof of value).

Q. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής για να γίνει δεκτό το επιχειρηματικό μου σχέδιο;

Το επιχειρηματικό σχέδιο που υποβάλλεται πρέπει να στηρίζεται σε μιά ιδέα πρωτότυπη και καινοτόμα που επιλύει ουσιαστικές ανάγκες και αποτελεί ευκαιρία μιας εγχώριας ή διεθνούς αγοράς με ικανοποητικό μέγεθος.

Q. Ποιος είναι ο αριθμός των επιχειρηματικών σχεδίων που δικαιούται να υποβάλει η κάθε Επιχειρηματική Ομάδα;

Κάθε Επιχειρηματική Ομάδα έχει δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας συμμετοχής στο Πρόγραμμα με ένα μόνο επιχειρηματικό σχέδιο.

Q. Τι ισχύει με τα πνευματικά δικαιώματα της ιδέας μου;

Η πνευματική ιδιοκτησία της ιδέας που θα αναπτυχθεί ανήκει αποκλειστικά στην συμμετέχουσα επιχειρηματική ομάδα.

Q. Εάν δεν έχω καταλήξει σε κάποια επιχειρηματικό σχέδιο, επιτρέπεται η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό;

Όχι, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Θα πρέπει ήδη να έχεις μια ιδέα την οποία να θες να υλοποιήσεις.

Q. Θα υπάρχει Live Streaming κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του event;

Όχι, δεν θα υπάρχει Live Streaming. Επιπλέον ενημερώνουμε ότι είναι αδύνατη η συμμετοχή κάποιου στο διαγωνισμό μέσω skype ή άλλου είδους μέσου επικοινωνίας.

Q. Θα εξασφαλίζεται η μεταφορά και η διαμονή των συμμετεχόντων ;

Η διαμονή των συμμετεχόντων δεν εξασφαλίζεται.
Για τη μεταφορά θα υπάρχει ειδικό δρομολόγιο από λεωφορείο του Δήμου το οποίο θα εκτελείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να εξυπηρετεί τη μεταφορά από το Σύνταγμα στην Ελευσίνα.

Q. Θα υπάρχει φαγητό το οποίο θα καλύπτεται από τη διοργάνωση;

Ναι, θα υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες ζώνες για τα lunch & coffee breaks τα οποία θα παρέχονται από το catering της διοργάνωσης.

Ρωτήστε μας Έχετε κάποια απορία για το StartUpNowForum;